onsdag, oktober 11, 2006

Öööööövertyga(n)de Carlgren

I morse intervjuades vår nye miljöminister Andreas Carlgren i morgonsoffan på SVT. Naturligtvis så kunde Rundström inte låta bli att fråga honom vad han tyckte om nya ministerkollegerna Borelius och Stegö Chilòs tvivelaktiga affärer med svart hemhjälp och uteblivna tv-licensbetalningar. Och det visade sig att Carlgren var allt annat än ett förtroendeingivande intervjuoffer. De raka svaren lyste med sin frånvaro, och han upprepade gång på gång sitt mantra: "Jag är helt öööööövertygad om att allt kommer att redas upp. Jag är helt öööööövertygad om att vi kommer att gå till botten med det här. Jag är helt öööööövertygad om att B och S-C kommer att kunna förklara sina handlingar. Jag är helt öööööövertygad om att de kommer att visa sig vara bra ministrar." Stackars Marianne Rundström ställde fråga på fråga utan att få nåt vettigt svar.
Sedan lämnade de skandalerna därhän och gick vidare till miljöpolitiken. "Klimatförändringarna är vår samtids viktigaste fråga", sa Carlgren.
"Och vad ska ni göra åt det?" frågade Rundström.
"Vi ska jobba mycket med det", sa Carlgren hjälpsamt.
"Jo, men hur, mer konkret?"
"Ja, du vet, bilar, bostäder och så."

I nyhetssändningen visade de sedan Stegö Chilòs vägran att svara på några fler frågor om sin svarta hemhjälp. Hon bara satte näsan i vädret och fortsatte att gå.
Lite medieträning till nya regeringen kanske inte skulle sitta fel?