onsdag, maj 28, 2008

Var varsam med de nyckfulla kvinnorna

Nog var det väl ändå bättre förr? Här nedan är ett utdrag från Transportation Magazine från 1943. Artikeln är skriven för manliga chefer som under andra världskriget plötsligt skulle bossa över kvinnor i stället för män.



Några av råden lyder:


"Välj unga gifta kvinnor. De är vanligtvis mer ansvarsfulla än sina ogifta medsystrar, och dessutom mindre flirtiga."

"Det brukar i allmänhet vara så att kraftiga flickor, de som är lite tyngre, är jämnare i humöret och effektivare än sina underviktiga medsystrar."

"Se till att ge kvinnorna noga upplagda scheman. Kvinnor kan vara mycket bra arbetare om någon säger åt dem vad de ska göra, men de saknar förmåga att ta egna initiativ."

"Se till att alla flickor får ett generöst antal raster varje dag. Man måste ha viss fördragsamhet med den kvinnliga psykologin. En flicka får bättre självförtroende och blir effektivare om hon får möjlighet att hålla håret prydligt, bättra på läppstiftet och tvätta händerna flera gånger om dagen."

"Var taktfull när ni kommer med instruktioner eller kritik. Kvinnor är ofta känsliga och kan inte ruska av sig hårda ord såsom män kan. Förlöjliga aldrig en kvinna - det gör henne modfälld och mindre effektiv."

"Använd inte allför mycket svordomar inför kvinnor. Trots att hennes make eller far kanske svär högljutt så kommer hon att börja tycka illa om en plats där hon hör alltför många dylika ord."

"Se till att det finns tillräckligt många olika storlekar på uniformerna så att varje flicka kan få en som passar just henne. Detta är mycket viktigt för att hålla dem glada och nöjda."


Det är roligt nästan jämt.